Zelf een huis bouwen in Dordrecht?

Kom naar het zelfbouwcafé op
13 april van 19.00 tot 21.00 uur
bij DordtYart, Maasstraat 11
Lees meer
Zelfbouwen in Dordrecht

Op woensdag 13 april licht de gemeente alle plannen toe tijdens het zelfbouwcafé in DordtYart op Stadswerven. Hier is ook aandacht voor de 5 kluswoningen die Dordrecht aanbiedt aan de Papendrechtsestraat.
Meer informatie

Papendrechtsestraat

Papendrechtsestraat


Zin om zelf een woning op te knappen? De gemeente biedt 5 kluswoningen aan langs de Papendrechtsestraat. De woningen staan aan de rand van de nieuwe wijk Stadswerven.
Lees meer

Oudendijk, Dubbeldam

Oudendijk, Dubbeldam


Dubbeldam was ooit een zelfstandige gemeente. In 1970 verloor het zijn zelfstandigheid. Het is nu een van de mooiste wijken van Dordrecht. Dubbeldam bestaat uit een oude dorpskern, een paar voormalige landwegen en veel nieuwbouw.
Lees meer 

Grote Hondrug, Sterrenburg Grote Hondrug, Sterrenburg

Sterrenburg is een stadswijk, gelegen in het zuiden van Dordrecht. De bouw van de wijk begon in de jaren zestig en duurde tot in de jaren tachtig. Er wonen zo'n 22.000 mensen. Het is een vrij rustige en groene wijk. Sterrenburg heeft een groot winkelcentrum met ruim veertig winkels en telt verschillende scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.
Lees meer
Papeterspad Papeterspad

Aan de rand van de historische binnenstad ligt - haaks op de Spuiboulevard - het Papeterspad. In de directe nabijheid staat een basisschool. De winkels en (horeca)voorzieningen in het centrum zijn op loopafstand. Aan het Papetersdag staan behalve woningen enkele kantoorgebouwen. Het plan is om het kantoorpand de Papaeter te slopen en de grond uit te geven voor zelfbouw.
Lees meer
Dordtse Ruimte staat voor kleinschalige ontwikkeling van de stad met veel ruimte voor initiatief van bewoners en ondernemers. Nieuwe bestemmingen voor ongebruikte grond en gebouwen. Ruimte voor het bouwen van je eigen huis.
Dordtseruimte
Dordtse Ruimte is een initiatief van de gemeente Dordrecht.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier