Zelfbouwcafé in Biesboschhal

Ben je een zelfbouwer of overweeg je dat te worden? Wil je je ervaringen delen met anderen of juist kennis opdoen? Dan is het zelfbouwcafé van dinsdag 13 oktober de place-to-be. In de Biesboschhal op Stadswerven is van 18.30 tot 20.30 uur volop informatie te halen. Over het bestaande kavelaanbod, over de nieuwe locaties in Sterrenburg en Dubbeldam en over wat het betekent om zelf je huis te bouwen.
Lees meer
Biesboschhal
Even voorstellen Zelfbouwer Huibert de Haas: Ga niet stressen

Een van de zelfbouwers die op 13 oktober zijn ervaringen deelt in het zelfbouwcafé is Huibert de Haas. Samen met echtgenote Carlien en 2-jarig dochtertje Evi hoopt hij volgend jaar een huis aan de Vest te betrekken. Zijn advies aan zelfbouwers: maak je niet te druk.
Lees meer
Gratis zelfbouwcursus Zelfbouwkavels: wat is er te koop?

Er is veel belangstelling voor zelfbouw in Dordrecht. Daarom zoekt de gemeente voortdurend naar nieuwe zelfbouwlocaties. Zo is er ruimte gereserveerd voor zelfbouw in Dubbeldam en Sterrenburg naast de bestaande locaties Stadswerven en Stadspolders. Op die laatste twee locaties zijn nog kavels beschikbaar voor rijwoningen, hoek- en vrijstaande huizen. In het zelfbouwcafé op 13 oktober krijg je alle informatie.
Gratis zelfbouwcursus Karlijn Veth: Maak goede procesafspraken

In je eentje een huis (laten) bouwen. De 28-jarige Karlijn Veth doet het op Stadswerven. "Er komt veel op je af. Mijn vader heeft een technische achtergrond, dat is handig." Ook Karlijn deelt haar ervaringen in het zelfbouwcafé. Haar tip: "Maak goede procesafspraken met je buren."
Lees meer
Gratis zelfbouwcursus Buren gezocht

De zelfbouwers op Stadswerven zijn driftig op zoek naar een buurman/buurvrouw. Er is nog één kavel te koop: B4. Deze allerlaatste kavel in het zuidelijk deel van Stadswerven heeft een breedte van liefst 4.80 meter. Dat biedt volop mogelijkheden voor wie bijvoorbeeld een kantoor of praktijk aan huis wil. Het splitsen van de kavel in tweeën is ook bespreekbaar. Interesse? Bezoek het zelfbouwcafé op 13 oktober of bel met projectleider Jan-Jaap Visser, tel. (078) 770 48 60.
Lees meer
Dordtse Ruimte staat voor kleinschalige ontwikkeling van de stad met veel ruimte voor initiatief van bewoners en ondernemers. Nieuwe bestemmingen voor ongebruikte grond en gebouwen. Ruimte voor het bouwen van je eigen huis.
Dordtseruimte
Dordtse Ruimte is een initiatief van de gemeente Dordrecht.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier