Nieuwe kavels te koop op Stadswerven

Wil je graag zelf een huis bouwen op Stadswerven, maar greep je net naast een kavel bij de eerste uitgifteronde? Dan krijg je nu een nieuwe kans. De gemeente geeft op zaterdag 6 juni een nieuwe serie kavels voor zelfbouw uit in Stadswerven B – Noord.
Zelfbouw doet het goed
Er is keuze uit grond voor rijwoningen, geschakelde huizen en vrijstaande woningen. De prijzen variëren van € 605,- tot € 798,- per vierkante meter. Het duurst is de grond aan de kant van de rivier de Merwede. Voorafgaand aan de uitgifte biedt de gemeente geïnteresseerde zelfbouwers twee informatieavonden aan plus een excursie naar de locatie. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.
Verschillende woningtypen mogelijk Verschillende woningtypen mogelijk

Dordrecht geeft op zaterdag 6 juni nieuwe kavels voor zelfbouw uit op Stadswerven B - Noord. De grond ligt aan de kant van de Merwede nabij de eerste zelfbouwlocatie en de plek waar OCW nu woningen bouwt.
Lees meer
Meld je aan voor de informatieavonden en excursie Meld je aan voor de informatieavonden en excursie

Dordrecht geeft op zaterdag 6 juni nieuwe kavels voor zelfbouw uit op Stadswerven. Heb je belangstelling voor zo’n kavel? Bezoek dan de informatieavonden op maandag 11 mei en woensdag 20 mei. Aanmelden voor de eerste avond kan tot 10 mei per mail: lw.de.jong@drechtsteden.nl.
Klassiek naast modern.. het werkt Klassiek naast modern.. het werkt

Op Stadswerven wil de gemeente graag de sfeer van de historische binnenstad laten terugkeren. In het beeldregieplan voor de nieuwe wijk staat omschreven wat Dordrecht daarbij voor ogen heeft. “Er is bijvoorbeeld gekozen voor een verticale geleding. Dat betekent dat de ramen van de woningen hoger zijn dan breed, zoals ook in de binnenstad vaak het geval is”, licht projectleider Zelfbouw Jan-Jaap Visser toe. Dat Stadswerven qua sfeer moet aansluiten op de binnenstad betekent niet dat zelfbouwers per se met historisch getinte ontwerpen moeten komen. “Klassiek en modern zijn allebei mogelijk. Het gevelaanzicht van de eerste dertien woningen laat zien dat die twee prima combineren”.
Nieuw aanbod kavels in najaar Nieuw aanbod kavels in najaar

De gemeente heeft nieuwe plekken aangewezen voor zelfbouw in Dordrecht: in Dubbeldam en Sterrenburg. In Dubbeldam gaat het om 8 tot 16 vrije kavels aan de Oudendijk en maximaal 3 vrije kavels aan de Iepenlaan. In Sterrenburg is er een plan voor ongeveer 15 tot 20 rijwoningen aan de Grote Hondring op de plek van school De Driehoek. Voor de Oudendijk is het nodig de Structuurvisie aan te passen. Zelfbouw op de andere twee plekken vraagt om aanpassing van het bestemmingsplan. De bouwgrond komt op verschillende momenten eind dit jaar en begin 2016 op de markt. Na de eerste aankondiging meldden zich al veel belangstellenden aan.

Zodra er nieuws te melden is, vind je dat op www.dordtseruimte.nl en op onze Facebookpagina.
Nog één kavel te koop op eerste zelfbouwlocatie Nog één kavel te koop op eerste zelfbouwlocatie

Op de eerste zelfbouwlocatie (Stadswerven B-Zuid) is onlangs één kavel beschikbaar gekomen. Het gaat om een kavel van circa 228 vierkante meter. De prijs voor deze kavel bedraagt circa € 119.500.

Heb je belangstelling? Neem dan contact op met projectleider Zelfbouw Jan-Jaap Visser, tel. 078-7704860.
Dordtse Ruimte staat voor kleinschalige ontwikkeling van de stad met veel ruimte voor initiatief van bewoners en ondernemers. Nieuwe bestemmingen voor ongebruikte grond en gebouwen. Ruimte voor het bouwen van je eigen huis.
Dordtseruimte
Dordtse Ruimte is een initiatief van de gemeente Dordrecht. 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier