Zelf bouwen in Stadspolder?
Bezoek de inloopbijeenkomst!


Dordrecht wil het zelfbouwers op de locatie Stadspolder makkelijk maken door basisontwerpen voor woningen aan te bieden. Wie kiest voor zo’n ontwerp is ook nog eens stukken goedkoper uit. Een rijtjeshuis bouwen is hierdoor al mogelijk vanaf € 150.000 inclusief grond.
Zelf bouwen in Stadspolder? Bezoek de inloopbijeenkomst!
Wil je er meer over weten? Dan ben je zaterdag 11 oktober van harte welkom bij het kavelinfopunt van de gemeente in winkelcentrum De Bieshof. Vrij inlopen is mogelijk van 13.00 tot 17.00 uur.
Lees meer
Kant-en-klaar ontwerp mét vrijheid ‘Kant-en-klaar ontwerp mét vrijheid’

Gerben ter Horst van Korfker Architecten maakte het ontwerp van de maatwerkwoningen in Stadspolder. “Een prachtige plek”, vindt hij. De ruim opgezette laan waaraan de rij- en hoekwoningen komen te staan, is zijn inspiratiebron.

“De bomen die het straatbeeld markeren, zetten de omgeving mooi in het groen. De sobere bouwstijl rondom de locatie creëert als het ware een podium waarop de zelfbouwlocatie kan schitteren. Voor ons was het een mooie uitdaging om daarvoor ontwerpen te maken.”

Korfker Architecten biedt samen met Slingerland Bouw in Stadspolder vier basisontwerpen voor de rijkavels in verschillende groottes en prijsklassen. “We willen een beeld te geven van de diverse mogelijkheden. Daarnaast is er ook een basismodel ontwikkeld voor de hoekkavels.”
Lees meer
In de rij voor een waterkavel In de rij voor een waterkavel

Er is veel belangstelling voor de waterkavels die de gemeente uitgeeft bij Stadswerven. Veertig mensen namen afgelopen zaterdag deel aan een vaarexcursie naar de plek van de kavels. En hoewel de uitgifte pas op 25 oktober begint, staan de eerste gegadigden al in de rij...

Op maandag 13 oktober is er in het Stadskantoor Dordrecht een informatieavond over het bouwen van je huis op het water. Rutger de Graaf van Delta Sync verzorgt een presentatie. Bureau DeltaSync is een internationaal kenniscentrum op het gebied van drijvend bouwen. Bij Stadswerven zijn in totaal vijf waterkavels te koop, die in prijs variëren van € 140.720,- tot € 153.200,-.

De bijeenkomst in het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 300 begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan op www.dordtseruimte.nl
Dordtse Ruimte staat voor kleinschalige ontwikkeling van de stad met veel ruimte voor initiatief van bewoners en ondernemers. Nieuwe bestemmingen voor ongebruikte grond en gebouwen. Ruimte voor het bouwen van je eigen huis.
Dordtseruimte
Dordtse Ruimte is een initiatief van de gemeente Dordrecht. 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier