Zelf een huis bouwen,
dat doe je niet alleen


Op 8 maart start de gemeente met de uitgifte van grond voor zelfbouw. Ben je van plan een kavel te reserveren dan komt de bouw van je droomhuis weer een stap dichterbij en wordt het tijd voor een goede voorbereiding. Het vinden van een architect hoort daarbij.
Zelf een huis bouwen, dat doe je niet alleen
Wensen en ideeën genoeg voor je droomhuis. De architect vertaald ze voor je door naar een ontwerp. Kies een architect die bij je past en met wie je een ‘klik’ hebt. Hoe beter de klik, hoe beter het resultaat. De architect moet ingeschreven staan in het register van de Stichting Bureau Architectenregister. Op de website zelfbouwinnederland.nl staan verschillende architecten die ervaring hebben met zelfbouw, waar je direct contact mee op kunt nemen.

Bezoek de thema-avond
Stichting de Stad besteedt maandag 24 februari aandacht aan zelfbouw tijdens een bijeenkomst in galerie De Compagnie. Dordtse architecten geven hun visie op ontwerpen en bouwen met particuliere opdrachtgevers. De avond begint om 20.00 uur, toegang is gratis en aanmelden niet nodig.
Excursie naar De Vest Excursie naar De Vest

Wonen aan het water midden in het centrum van Dordrecht? Het kan op een van de kavels beschikbaar aan De Vest.

Op donderdag 20 februari geeft Rob Koppelaar, de projectleider voor deze locatie, tekst en uitleg. Waar nu nog het gebouw de Veegpost staat, schets Rob op deze middag de contouren van de vier kavels die beschikbaar zijn voor koop. Er is ruim gelegenheid om de plek eens goed te bekijken en al je vragen te stellen.

De bijeenkomst begint om 16.30 uur bij de Vest 94-96. Meld je van te voren aan bij Rob via telefoonnummer 078 770 48 92 of stuur een mailtje naar rpe.koppelaar@dordrecht.nl.
Laat je rondleiden op Stadswerven Op pad naar Stadswerven

Stadswerven wordt een nieuwe wijk aan het water, vlakbij de binnenstad van Dordrecht. De grond is nog grotendeels onbebouwd maar daar gaat verandering in komen.

En daar kun je zelf onderdeel van uit gaan maken want op Stadswerven zijn er vanuit de gemeente 16 kavels te koop. Projectleider Jan-Jaap Visser en stedenbouwkundige Edwin van Son laten je zien waar de kavels zijn. Een goede kans dus om de exacte locatie eens aan te voelen. Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het doornemen van de mogelijkheden voor de bouw.

De rondleiding vindt plaats op zaterdag 22 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Meld je van te voren aan bij Jan-Jaap via telefoonnummer 078 770 48 60 of stuur een mailtje naar jj.visser@dordrecht.nl.
In 9 stappen naar je droomhuis In negen stappen naar je droomhuis

Waar krijgt een zelfbouwer allemaal mee te maken? Op de tweede informatieavond over zelfbouw staat een goede voorbereiding centraal.

Nu en straks
Hoe reserveer je een kavel op 8 maart? Welke zaken zijn daarna nog allemaal te regelen. Kun je alvast een verkennend gesprek met de bank voeren en een architect benaderen? Al deze vragen en meer komen aan bod tijdens de bijeenkomst.

Tips en vragen
De gemeente besteedt aandacht aan het programma van eisen en geeft nuttige tips. Ook gaan de drie projectleiders in op meer technische vragen over onderwerpen als heien en erfdienstbaarheid. En waar moet je aan denken als je te maken krijgt met het tegen elkaar aan bouwen van twee huizen.

De informatieavond is op donderdag 27 februari bij DordtYart, de oude Biesboschhal op Stadswerven. Het programma begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Wil je de bijeenkomst op 4 februari bezoeken? Meld je aan via het aanmeldformulier.
8 maart: start grondverkoop Zaterdag 8 maart: start grondverkoop

Het wordt een spannende dag, de uitgifte van de kavels voor de zelfbouwlocaties Stadswerven, Stadspolder en Vest gebeurt volgens het principe ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Voor het reserveren van een kavel kun je zaterdag 8 maart vanaf 9.00 uur terecht bij DordtYart op Stadswerven. Je kunt per persoon één kavel reserveren. Het inschrijfgeld bedraagt € 150,- en er kan met pintransactie betaald worden. Mocht je favoriete stuk grond al weg zijn, kun je wel een plek krijgen op de reservelijst. Het belooft druk te worden, dus ga bijtijds in de rij staan of liggen!
Dordtse Ruimte staat voor kleinschalige ontwikkeling van de stad met veel ruimte voor initiatief van bewoners en ondernemers. Nieuwe bestemmingen voor ongebruikte grond en gebouwen. Ruimte voor het bouwen van je eigen huis.
Dordtseruimte
Dordtse Ruimte is een initiatief van de gemeente Dordrecht. 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier